måndag 1 juni 2009

Sommarhelg i Houtskär

Nyss hemkommen från skärgården. Har suttit på färjor, bryggor, trappor, diverse trädgårdsmöbler och stekheta klippor och bara insupit sol. Obs: MED omsorgsfullt påsmetad solkräm, faktor 20. Faktor 40 på känsliga ytor. Resultat: jämn, vacker och skön solbränna istället för ojämn, illröd och kliande hy. Man lär sig. Svärföräldrarna hade farit ut och segla så vi hade huset(n) för oss själva. Pluralis beror på att det finns två hus 50 m från varandra, hus 1 som är stooort men som de håller på att flytta ut från, och hus 2 som är liiiitet men redan jättemysigt inrett och som de håller på att flytta in i. Hus 1 hade fungerande vatten i köket men nästan inga möbler kvar, hus 2 hade möbler men inget vatten i köket. Nåväl, man kan väl inte ha allt direkt. Vi klarade oss. Det här var ju då, som de flesta vet, ett alldeles osannolikt varmt och fint veckoslut. Det var med andra ord hett som katten. Men nere på bryggan fläktade det skönt. Perfekt för frukost!

Efter frukost rodde vi över till Öran, svärföräldrarnas lilla holme, och röjde bort död vass från stranden. Det var arbete med stort AR, ska ni veta.


Efter ARbete smakar det med en lat stund i solen på en slät klippa medan den manlige mannen fixar glöd för korvgrillning.

Inga kommentarer: