torsdag 21 maj 2009

Me cago en Ryanair

Jaha, så var det gjort, Skottlandsflyg bokade! Jihuu! Tog en stund att ta avsked från tanken om Kristinestad med fabulösa, fansnapsiska tjejer (snyft)... som tur kommer det fler övningshelger men inte nödvändigtvis fler chanser att besöka Highlands med mamma och pappa tidigt i juni. Åååå det blir så fiiint!

Hett tips för resande: undvik Ryanair som pesten om ni bara kan. Vi kunde i detta fall inte, utan det bästa alternativet var faktiskt att flyga från Tammerfors (J är redan där med BD, onödigt att ta svintidigt tåg till Hfors bla bla bla). Men perkele vilken stil Skitbolaget Ryanair kör med alltså. Du får ett pris, några futtiga eurosar för en flygbiljett, och så tillkommer förstås skatter och avgifter men det är ju helt normalt. Alles in ordnung. Men när du en gång har godkänt ploppar det upp länkar med dolda, flummiga extra kostnader som svamp i regn! Du måste betala för att checka in (ursäkta!? Hur kommer jag annars ombord, ska jag smuggla in mig i matvagnen?), du betalar för att checka in bagage, och så betalar du en allmän "hanteringsavgift". Slutsumman är hundra euro dyrare än det pris som viftas under näsan på dig i början! Snacka om lurendrejerier, hur har konsumentmyndigheterna inte kedjat dem vid skampålen ännu? Stryk borde de få.

1 kommentar:

jutz sa...

I think I have an aswer. Ryanair är ett billighetsbolag som baserar hela sin businessstrategi just på en sådan marknadsföring som får kunden att "tro" att manflyger gratis. Inom snar framtid kommer de att ytterligare sänka priserna så att själva transporten är gratis men att kunden betalar för ALLT annat, som du säger. Det handlar alltså om strategi. Jag kan tillägga att Ryanair har bland annat bytt ut en toalett i planet för att få en extra bänkrad att rymmas, för att öka det maximala antalet platser. Ryanair och andra billighetsbolag lever på att ha fokuserat sin tjänst på att kunden köper allt annat utom själva transporten. En sorts marknadsföring helt enkelt. Som kund måste man bara känna till detta för att kunna utnyttja tjänsten istället för att "tro" att man flyger gratis...

har jag läst om detta nyligen i mina studier??? JOO :)