måndag 9 juni 2014

Ursköna juni

Ja vet ni peeps, efter denna dag kan jag bara konstatera att juni månad är Spaniens bästa månad, och att livet är underbart då man får ta semester i juni och komma hit. Den värsta sommarhettan är inte här ännu, utan nu blommar alla träd och buskar för fullt och det är bara helt sanslöst skönt att vara ute.*

Och fatta va skönt att ha en veckas semester dessutom. Junisemester i Spanien, definitivt en vinnare!

Nu har vi två hela dagar kvar, sen blir det en fasansfullt tidig uppstigning och flyg hem men jag behöver inte tänka på det på allvar ännu, nepp. Jag ska istället tänka på hur många flaskor vin och olivolja som ryms med i kappsäckarna, och på andra dylika praktiska frågor.

Hoppas ni också njuter av en skön juni månad!



*Om man inte gör som dom stackars nordiska turisterna och ger sig ut på gatan klockan tre på eftermiddagen, förstås. Då är det hett, bakugnshett. Vill man göra som de värmevana spanjorerna ska man inte tänka "playan" eller gubevars, "shopping" just då (allt är stängt och tillbommat i stan anyway). Mellan tolv och fem är man inomhus och lagar mat, äter lunch, sover siesta, vaknar långsamt. Just som de ska va. Åh, jag skulle kunna flytta hit till maj-juni och september-oktober vartenda år.


Inga kommentarer: