onsdag 25 december 2013

Juldag, löst och ledigt

Den lösaste och ledigaste dagen på året, juldagen, den är här. Äntligen tid att skriva blogg.

Min större familj, den är också här. Vi är här, fatta. Hos mamma och pappa i Torrevieja, med brorsans familj på fem pers, i mammas och pappas nya hyresbostad. Av alla konstiga sammanträffanden så finns bostaden på vår gamla gata, fast på andra sidan, bredvid baren som vi förr hade snett mitt emot oss (fatta va weird allt det här, asså). Och må det tilläggas att den här nya bostaden är av avsevärt generösare dimensioner än deras förra ganska lilla tvåpersbostad, så stor att alla har ett eget krypin och det blir inga som helst badrumskrångel eller så.

Brorsan. Han är här, vi sågs senast för ett och ett halvt år sedan. Mera siffror: Han har två egna döttrar på 1,5 och 5, och en bonusdotter som är 15. Ett respektabelt 9 to 5-jobb inom IT-branschen (som är så svårförklarat att jag egentligen inte vet exakt vad det är han gör). Just nu sitter han och spelar Sänka skepp med femåringen, medan blöjplutten med det krulliga dockhåret står bredvid och hjärtans gärna skulle vilja plocka med plastplupparna. Under tiden har Julia fått tag på kusinens rosa Nintendo DS-dosa och försöker klura ut hur man ska göra med den lilla plastpennan för att det ska hända saker.

Årets djupaste, nöjdaste, mest avslappnade suck. Nu skulle jag ju ha tid att skriva hur mycket som helst, men blogginlägg ska inte vara för långa och det finns kivoga foton att gå igenom. Så, so long och god jul på er alla!

Inga kommentarer: