söndag 6 januari 2013

Checklistan

Herrejess vilken sistadagsväxel vi hade på igår.

Idag säger vi adios y gracias till mommo och moffa i Torrevieja och susar över Europakartan upp till Åbo. Så plötsligt blev gårdagen, sista hela dagen på en ganska lat och lös tvåveckorssemester under vilken dagarna liksom bara har flutit in och ut ur varandra, helt HC-späckad med upplevelser. Några plock ur den avverkade checklistan:

- Vi har varit ute på vågbrytaren en sista gång, alla tre. Solen sken och det var urskönt.

- Vi har ätit stora, feta churros doppade i rykande varm choklad. Dessutom från inget mindre än Chocolatería Valor, det dyraste och bästa stället i stan.

- Vi har sett de tre vise männen anlända med båt i hamnen och bevittnat början av deras kavalkad längs stadens gator. Morer, romare, hästar, konfetti och godis, pipor och cymbaler. Vågbrytaren och hela hamnområdet var fullpackade med folk.

- Vi har ätit roscón de reyes, en traditionell spansk kringla som det hör till att man äter i samband med förenämnda häppening. I princip ska den ätas dagen efter, alltså den 6 januari, men vi åker ju imorgon och Karins man Fran bjöd dessutom på roscón som han bakat själv. Gott gott!

- Vi har ätit av mammas kalasgoda linssoppa ute på balkongen, där det var hett. Julia har fått gå nakupelle i flera omgångar ute på balkongen för att tanka D-vitamin.

- Jag har gått hos min hovfrisör här i Spanien och fått en snygg ny frilla för en minimal slant.

- Jag har ätit pipas (solrosfrön med saltat skal som man biter i för att få fram fröet), gusanitos (små majsbågar som smakar ingenting) och Pictolines (eukalyptuskarameller) och fått en helt sjuk känsla av dejà vu från gymnasietiden.

- Jag har blivit fotad i ny outfit och ny frilla medan jag äter pipas.Kort sagt: tack, alla inblandade för en skön och fin semester! Det här lever vi länge på.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad snygg du är :) //marina