tisdag 20 november 2012

Här kommer tan tan tii dan...

Det är med viss stolthet (översatt: jag så stolt så jag spricker över det här, jag förtjänar ett ösregn av duktighetspoäng och beröm. Blommor tas också emot) jag kan meddela att:

Jag har lärt mig att kompa med piano.

Sånger jag hittills kan kompa med piano:

Pippi Långstrump.

Tjolahopp.

2 kommentarer:

jro sa...

Ja! Det förtjänar verkligen ett ösregn av beröm! Att kompa är inte alls lätt. Jag kan fortfarande inte kompa trots nio (!) år av pianolektioner. Eller jag KAN kompa, men endast så att jag spelar ackorden på slagen (kan dock välja om jag spelar på varje fjärdedel eller bara varannan ;) ) och med vänster hand spelar grundtonen. Mkt spännande och varierande... not. Tur att jag är bra på annat. :)

Så, grattis!

Prinsessan Heidi sa...

Jee, tack :) Alltså det är ju urskumt att man inte lär sig det här med enkelt ackordackompanjemang (typ första, fjärde och femte steget i tonarten och hur de kan spelas på olika sätt) inom pianoundervisningen. Sen står man där och säger att "jo, jag har nog tagit pianolektioner i en massa år men nä, jag kan inte kompa". Jag håller på och lär mig att spela de vanligaste ackorden på en kurs som heter Harmonian perusteet på konsis. Jättenajs!