lördag 18 februari 2012

småsaker som inte är små saker

På allvar, vad olika två dagar kan vara. Igår var en dag som jag helst glömmer. För att summera så kan ni föreställa er följande: en trött, förkyld morsa + en konstant vrålhungrig unge + gnällfest hela dagen = Scheissebajs. Idag är den förkylda morsan lite mindre förkyld, ungen har varit på bättre humör och istället för gnällparty på tumis så har vi mysat i soffan alla tre. Tidigare på dagen har dessutom både mamma och pappa haft varsin stund för sig själva, mamma ute i friska luften och pappa i den nyrenoverade simhallen nära oss. Kan ni fatta? Urskönt.

Fast hur korkad får man bli som morsa. Här har ungen gått och först lite försiktigt, sen lite tydligare och till sist helt desperat försökt berätta något. Och man ba: jåjå lilla vännen, har du pipi i magen nu igen? Och ungen ba: nej för farao, det KLIAR något vansinnigt! Just precis. Hur svårt kan det vara att fatta att om ungen lider av torr hud på huvudet och dessutom har ett illrött eksem i nacken så kan det börja klia jättemassor helt när som helst, också mitt i diandet? Fast mamma har gnuggat in salva varje morgon. Och då bara måste man släppa bröstet och skrika till, för man har himla obekvämt, ju. Och mamma bara: Me no understand baby-speak. Suck.

Tur att Sessan har en pappa som inte nöjer sig med förklaringen "bebisar är ofta röda i nacken" utan en kväll kletar på en rejäl extrados med salva, et voilà. Nöjd, lättad Sessa. Snopen, dåliga-samvetet-två-noll-mamma (fast sjukt lättad!).

Inga kommentarer: