söndag 20 november 2011

bebisbloggen

Hänt denna vecka i livet med bebis:
- Just nu provar vi tygblöjor av olika sorter. Helt ypperlig uthyrningsservice här i Åbo, för futtiga fem euro får man en hel hög olika modeller som man får testa i två veckor. Resultat så här långt: fickblöjorna läcker, antagligen eftersom storlek S är för liten henne ännu. Modellen tygblöja+blöjbyxa fungerar mycket bättre. Ännu har sessan inte bajsat så vi har något ganska spännande att vänta på. J tycker förresten att allt det här är skitjobbigt. "Jome bort" säger jag, det är det inte alls. Och gissa vem som kommer att hålla tvättmaskinsrumban i gång för det mesta? Nå just det.

- Vi har infört en kvällsrutin för att lära henne att somna ensam, och det fungerar! Jee vilken frihet! Hittills var det för det mesta gråt och gnäll i en eller flera timmar före hon somnade i famnen, och när vi sedan lade henne i sängen kunde hon vakna och så var man tillbaka i ruta ett. Men så började jag läsa Sova hela natten och insåg att här krävs lite andra tag. I onsdags hade vi dessutom besök av vår sju månader gamla guddotter med föräldrar och fick följa med deras nattningsprocedurer, det hjälpte också.


- Sessan har börjat le, jag tror åtminstone att hon gör det helt på riktigt nu. Åh, det är helt magiskt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Heidi och grattis till lilltösen!

Tänkte bara kommentera tygisarna; kan vara värt att testa vikblöjor plus blöjskal (eller yllebyxor) då bebisen är riktigt liten. Kräver dock lite färdighet i vikteknik. Om det är något du funderar över med tygisar så ta kontakt, Sagas tygblöjerumba är inte så långt i det förflutna!

Sonja