tisdag 13 september 2011

reseplanerarens klagan

Kollar flyg till Spanien till jul och nyår. Klimpens första utlandsresa och efterlängtad tid tillsammans med Klimpens soon to be mormor och morfar.

En observation när det gäller flyg: DET VAR BÄTTRE FÖRR. Herrejessus alltså. Direktflyg? Hittade ett alternativ, ett. Priser som inkluderar skatter och avgifter, bagage, incheckning, internetbokning, betalning med kreditkort, mat, allt det där som vi är vana med? Hah. Vettiga flygtider? HAH.

Så jämför vi med hur det är t.ex. från Stockholm eller Köpenhamn och blir jätteavundsjuka. Helsingfors är tydligen lika med Sibirien när det gäller den internationella flygtrafiken. Eller åtminstone flygtrafiken till Alicante. Grrr.

Men det löser sig ju, det gör det alltid. Vi har kanske varit lite bortskämda. Bara att anpassa sig. Som tur finns det flyg. Som tur finns det FLYGPLAN. Tänk om vi var tvungna att åka båt hela vägen till Torrevieja. Tänk, alltså tänk om det tog en vecka att ta sig härifrån dit. Nu går det ju på några timmar. Ja, nog har vi det bra i alla fall.

Fast NEJ. Jag försökte, ni såg väl att jag försökte se det positiva i det hela? Men det är bara faktum att förbindelserna HEL-ALC suger just nu, de är inte vad de borde vara. Sanningen ska fram. Me cago en la mar*.

*spanskt kraftuttryck som betyder ungefär fy fan, eller i Finland kakkaperkele. Vill man vara fin säger man "me cachis en la mar", då blir det ungefär "fy fanken".

Inga kommentarer: