måndag 8 augusti 2011

Stora saker skola ske

Nu är det spännande tider minsann. Vi ska renovera badrummet.

Förlåt. Låt mig uttrycka det bättre.

Vi har beställt en badrumsrenovering av en firma så det enda vi kommer att göra är att punga ut pengarna. Material plus arbete. Ett historiskt första steg för oss gör-det-själv-typer.

Detta efter att ha konstaterat att vi väntar lite med att flytta härifrån men gärna säljer lägenheten till ett bra pris när det blir dags. Ett fräscht badrum höjer värdet på bostaden och gör att den är lättare att sälja. Punkt. Det kunde iofs vara intressant att lära sig att lägga kakel, men åtminstone en av oss är inte så tänd på att leka Byggare Bob just nu.

Två veckor utan badrum? Inget problem, faktiskt. Vi får använda dusch och toalett i husbolagets bastu. Bara att gå ner för trapporna, ut genom dörren och ta ett tjugotal steg till nästa byggnad. Easy-peasy. Och bra med extra motion på köpet.*

*Märker ni hur POSITIV jag är över att i åttonde månaden måsta uträtta alla behov i grannhuset? Jo, men det är jag faktiskt. Tänk om det inte fanns någon husbolagsbastu. Tänk om jag behövde stiga upp flera gånger om natten för att kissa, såsom är fallet med vissa gravida kvinnor. Nej, det här blir ju hur bra som helst.


Inga kommentarer: