tisdag 9 augusti 2011

sommarens lilla miss

Det regnar och regnar: Den här tiden på året brukar vi vara ute med båten, så jag fantiserar om att sitta och mysa i båten med varm choklad, radio och Muminböcker, kanske någonstans i Östra hamnen i Marieham. Det blev ingen båtresa i sommar, inte ens en pytteliten dagstur. Snyft. Den här sommaren är inte ens slut, men jag längtar redan till nästa. Jag tror att Esmeralda gör det också.

Hon låg fastkilad i isen vid bryggan i Houtskär hela vintern. Vi blev liksom lite tagna på säng när frosten kom, inte så att hon skulle ha hunnit frysa fast innan vi reagerade, utan problemet var att det blev så halt på vägarna att traktorn och trailern aldrig skulle ha klarat uppförsbacken från upptagningsstället. Det är en rejäl uppförsbacke, hur man än sandar. Så sprang hon förstås en läcka. Helt typiskt. Om inte svärfar hade varit på plats och pumpat, och sedan hållit aktern fri genom att hacka upp isen runt omkring akterpartiet, och fortsatt att pumpa det lilla som kom in, tja – undrar vad som skulle ha hänt. Tack, svärfar. Verkligen. Lite dåligt samvete får man nog.

Nu står hon på land och torkar, renskrubbad, avmastad och avbarlastad och med presenning på. Inga uppenbara sprickor eller hål någonstans. Antagligen har läckan uppstått vid propellern eller rodret, någon tätning har blivit dålig. Eller så är det något annat. Mysteriet väntar på att bli löst, håll tummarna för oss!

Inga kommentarer: