tisdag 20 juli 2010

va e mahogny?

För den som inte vet det så är mahogny dyrt. Mycket dyrt. Men det ska vara mahognylister och mahognyinredning i en båt. Minst. Teak är ännu bättre, och ännu dyrare. Men tillbaka till mahogny. När vi väl hade klätt om takskivorna i salongen blev det aktuellt att spika tillbaka de gamla och medfarna men dyrbara listerna, av vilka vissa hade brustit. Men ei voi mitään, det hjälptes inte när det gällde att hushålla med det ädla träet. Jag tillbringade säkert en timme igår med att försöka pussla om och mäta och fundera vilken list som kunde skarvas med vilken.

Sen åker J in till stan för att uträtta diverse ärenden och när han kommer hem ser han lite finurlig ut. Säger att jag ska ta en titt utanför dörren. Så jag går ut på farstutrappan och håller på att snubbla över två feta buntar med splitternya mahognylister medan J förklarar att han råkade se dem i en byggaffär. Affären sålde tydligen också bort stuff från en annan affär och expediten visste tydligen ingenting om mahogny eftersom han GAV bort dem för futtiga femton euro. Jag tänkte kikna i skratt.

Bara vi kunde snubbla över ett hopfällbart mahognybord och golvskivor i mahogny så kunde vi döpa om båten till Mahogany Princess.

Inga kommentarer: