söndag 6 juni 2010

Nöjd blir man

Ojoj vad det har fixats och grejats detta veckoslut. Minsann. Exhibit A: masten är på plats. Applåååd! Det gör att båten ser mycket bättre ut. Färdig att segla iväg när som helst, liksom. Dessutom är dörrkarmarna slipade och ytbehandlade (de ska ännu lackas och dörrarna ska också bestrykas med några lager lack till innan de är klara).

Exhibit B: en ny motor på ca 80 kg har firats upp i svärfars båt (som fortfarande står uppe på land). Det låter mycket enklare än vad det i själva verket var. Det behövdes tre pers, en hisskonstruktion med två stegar, en talja och trettioelva trossar (båt-speak för "rep") samt en något vinglig stödkonstruktion för att åstadkomma det.

Exhibit C: gräset på hela udden är klippt. Nästan. J har anställning som gräsklipparmeister på Folkhögskolan i sommar och tar sitt jobb på högsta allvar. Vi talar om en ganska stor udde. Här finns bl.a. en landsväg, en folkhögskola som består av tre byggnader och några skjul, fem hus och en hälsostation. (Fast ända dit kom varken gräsklipparen eller trimmern).

Allt detta har vi firat idag med ett stycke Freixenet Cordon Negro Brut (köpt av mig) plus Kinuskikissas senaste bravurkaka (lagad av mig). Life is sweet.

Inga kommentarer: