måndag 2 februari 2009

Superhelg

Detta har varit en riktigt superavkopplande helg, sådana här helger borde filmas och dokumenteras och visas på seminarier för hälsa och välmående. För det första: ingen dator i två dagar. Bidrar starkt till ledighetskänslan, förstår ni. Sen har vi varit mycket ute och fått gott om motion, ett annat stort plus. Slutligen har vi ätit gottgottgoooott. På lördag var vi på födelsedagskalas hos goda vänner och fick tre sorters kaka (!) medan vi lyssnade på gamla LP-favoriter från 70- och 80-talet. Bonus: det var så vackert väder att vi valde att promenera dit, det tog ca en timme. En timme ute i solen! Efter tre veckors molntristess (känns det som)!

Söndagen inledde vi med nybakade semlor (av färdigjäst men ogräddad deg som jag hade frusit ned dagen innan) och gammal film (är detta redan en tradition?), denna gång Philadelphia Story med Cary Grant, Katie Hepburn och Jimmy Stewart. Sen lagade vi ugnsbakade griskotletter med rosmarin, timjan och vitlök, lyxigt potatismos med gräslök och salsa. Plus gott Rioja Reserva-vin. Plus urgod "banana mousse with butterscoth ripple" (alltså bananmousse med tjinuskisås). Allt detta från Gordon Ramsay's bok Fast food. It was pretty fast, and fabulously good! Medan vi åt tittade vi på en gammal film till, Dr. Strangelove or How I learned to stop worrying and love the bomb. Efter att ha sett filmen om Peter Sellers kvällen innan. Vilken typ.

Varför ska det alltid vara så vemodigt när helgen närmar sig sitt slut? Det kommer ju fler. Ja, hoppas verkligen att det kommer fler som denna!

Nu är jag mentalt beredd att jobba lite.

Inga kommentarer: