måndag 19 september 2011

Måndag hemma och dagens läxa

Hett tips: om du ska slänga gammal parfym, gör det i kontrollerade förhållanden. Det vill säga, tro inte att det går att bara hälla parfymen i hushållsoporna, till exempel. Då luktar det gammal parfym i hela köket tills du har bytt påse, skurat slaskhinken och torkat alla ytor i hela skåpet. För den som inte vet det så kan jag berätta att Eden av Cacharel doftar jättegott i pyttesmå mängder och på varm hud. En överdos av gammal Eden i kall soppåse luktar däremot så illa att det lätt kan framkalla huvudvärk, yrsel och illamående. Urk och fy attan.

Detta var då dagens läxa.

Dagens höjdare, åtminstone hittills, har varit att tvätta två maskiner med den nya tvättmaskinen. Jag har alltså hört den käcka lilla "nu e jag klar"-trudelutten två gånger. Jag har dessutom flera gånger gått förbi badrummet och tittat in medan den tyst och effektivt jobbar på. Hajar ännu till lite vid synen av diskreta LED-ljus som plirar mot mig i mörkret. Där sitter den, denna högintelligenta och kompetenta skapelse. Stundvis känns det som om vi har adopterat en UFO.

Jepp, och övningshelgen med Exaudio var en riktig höjdare, igen. Månadens höjdare, minst. Fatta att jag orkade sjunga så många timmar i sträck trots att stödet och luften inte alls fungerar som de brukar. Nedkomst minus två veckor, liksom. Ytterligare ett bevis på att sång är lika naturligt som att andas eller prata och att det inte behöver vara så krångligt. Med det här gänget flödar dessutom glädjen och inspirationen i sådana mängder att jag känner att jag orkar vad som helst. Vad, vad kan vara bättre än att göra vokalmusik som känns häftig och utmanande tillsammans med flera av sina bästisar?  Håh, jag blir helt lyrisk. This is our time!

2 kommentarer:

jro sa...

Jag är också imponerad över att du orkade sjunga hela helgen! Helt fantastiskt! :) Och dessutom gillar jag det där du skrev om att sång ju är lika naturligt som att andas eller tala. Så är det ju. Och jag håller med, det är nåt visst med att sjunga med Exaudio.
Lycka till Heidi, det ska bli så spännande att snartsnart få träffa ditt barn!

Prinsessan Heidi sa...

Tack, fina du! Spännande tider, minsann :)