onsdag 3 december 2008

medeciner

I söndags när vi var hos svärföräldrarna fick jag ett pick som ska skydda mig mot influensa. En av fördelarna med att svärmor är sjuksköterska: vacciner och mediciner finns alltid till hands. Detta är helt klart hennes uppgift i livet, nämligen att se till att andra är friska, mår bra och har det bra. Verkligen rätt människa i rätt yrke. Snäll, omtänksam, generös. Oroar sig lätt för andra. Mån om att man cyklar försiktigt, tar det försiktigt i båten, är försiktig i trapporna. En "jag-behöver-ingen-hjälp"-handikappad person som jag kan ibland ha lite svårt med det. Men jag håller på att lära mig och så måste man ju faktorera in svärmorskomplexet, ha förståelse och tålamod.

På hösten får vi varsitt influensavaccin. När vi ska flyga någonstans får vi varsitt piller och uppmaning att röra på benen för att motverka blodproppar. Plus en påse lite allt möjligt som kan vara bra att ha: ibuprofen, antihistamin, inflammationsdämpande, illamåendelindrande. När de kommer på besök hämtar hon ibland en lite större påse med diverse piller plus förband, injektionssprutor, desinficerande medel, plåster, tejp, vaddtussar, putsvätska för sår, diverse salvor och en termometer. För sånt är ju bra att ha. Nästa gång har hon glömt vad hon hämtade så hon hämtar det en gång till. Jag samlar allt prydligt i en stor korg och ställer den i badrumsskåpet så vi vet var vi har den ifall vi behöver den. Nu har den stått där i några år och det enda vi har använt är plåster och ibuprofen.

Men OM jag råkar skära av mig fingret när jag hackar lök så är det LUGNT. Vi är förberedda.

2 kommentarer:

Cam sa...

hahaha! :D nästa gång vi ses ska du Heidi få en påse tvål av mig i stället;) eller har du badkar? Kram! kul svärmor du har:D

Prinsessan Heidi sa...

Inget badkar, tyvärr... det suger, vill ha badkar simsalabim! :D